felsoiv
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Italian - Italy

Karcag

KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING

5300 Karcag, Forrás u. 3.,
Tel: (06-59) 312 - 035
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: www.nkvizkft.hu

A város nyugati részén található a Városi Gyógyvizű Strandfürdő, mely egész évben várja a látogatóit. Nyáron 5 nyitott medencével - melyből egy uszoda - télen egy nyitott medencével és egy fedett uszodával üzemel. 2004-ben megépült egy korszerű látványmedence, melyben sodrófolyosó, pezsgőfürdő és dögönyöző élményelemek kerültek kialakításra, a vendégek nagy örömére.

A sportoláshoz nyáron rendelkezésre áll egy kispályás futballpálya, röplabdapálya és lehetőség van asztaliteniszezésre is.

A gyógyvíz minősítése 1999-ben megtörtént, mely nátriumkloridos hidrogénkarbonátos és igen sok ásványi anyagot tartalmazó hévíz, így összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, egyes bőrbetegségek gyógyítására.

A víz hőfoka kútfejen mérve 70 °C. Kitermelhető vízmennyiség 1.000 l/perc. A másik kút a Nagyvénkerti vízműtelepen lévő (korábban ivóvízkútként üzemelt) 600 m talpmélységű termálkút, melynek vize kútfejen mérve 40 °C. Kitermelhető vízmennyiség 800 l/perc. Ezen kutak vizével kerül megtöltésre a fürdő 4 medencéje. A látványmedence feltöltése hálózati ivóvízről történik. A medencék vizének vízminőségének meg kell egyeznie az ivóvíz minőségével.

Nyitva tartás minden nap:

Június 1 - augusztus 31-ig 9.00 - 20.00-ig
Az év többi részében 9.00 - 19.00-ig